Hoe, waar en waarom: een animatiefilm laten maken?

Animatiefilm laten maken

 

 

Animatiefilms bestaan al eeuwig. Maar de animatie-industrie staat nog maar in de kinderschoenen. De komende jaren zullen er meer animatiefilms worden gemaakt dan ooit tevoren. Het is belangrijk dat je je doelgroep goed in de gaten houdt wanneer je een animatiefilm laat maken. Dit artikel geeft je inzicht in hoe je een animatiefilm van begin tot eind maakt. Laten we beginnen!

How to make a movie from scratch

De eerste stap bij het maken van een film is het schrijven van een script. Een script is de blauwdruk van een film en is waar regisseurs en producenten op vertrouwen om een verhaal te vertellen. Om een script te schrijven, moet je eerst een verhaal hebben dat je wilt vertellen. Vervolgens moet je een regieteam en een producerend team vinden die bereid zijn hun tijd en geld in je project te investeren. De volgende stap is het vinden van investeerders. Als een studio je project goed vindt, zullen ze waarschijnlijk de productie van de film financieren. Maar zelfs als je dit allemaal doet, heb je nog steeds geen film. Je moet nu een crew vinden om het script en verhaal om te zetten in een echte film. Dit omvat het animeren van de personages, het opnemen van geluid en het bewerken van de film. Om je film te maken, moet je eerst het script opnemen. Dit opnameproces heet sound design en kan een paar dagen tot een paar weken duren, afhankelijk van de complexiteit van de scène. Zodra het geluidsontwerp voor je film klaar is, kun je de film animeren. Het animeren van de film wordt ook wel lay-out genoemd. Het is een proces waarbij het script en het verhaal worden omgezet in een 2D formaat. De volgende stap is de kleurcorrectie van de film. Kleurcorrectie is het proces waarbij de audio en video met elkaar in overeenstemming worden gebracht.

Een verhaal ontwikkelen

De volgende stap bij het maken van een film is het ontwikkelen van een verhaal. Bij het schrijven van een script moet je nadenken over wat er in je verhaal gebeurt. Wat is de plot? Wie zitten er in de plot? Wat willen ze? Hoe krijgen ze het? Welke tegenkracht probeert hen te stoppen? Dit zijn de basisvragen die je jezelf stelt bij het ontwikkelen van een verhaal. Vervolgens moet u een regieteam en een producerend team vinden die bereid zijn hun tijd en geld in uw project te investeren. De volgende stap is het vinden van investeerders. Als een studio je project goed vindt, zullen ze hoogstwaarschijnlijk de productie van de film financieren. Maar zelfs als je dit allemaal doet, heb je nog steeds geen film. Je moet nu een crew vinden om het script en verhaal om te zetten in een echte film. Dit omvat het animeren van de personages, het opnemen van geluid en het bewerken van de film. Om je film te maken, moet je eerst het script opnemen. Dit opnameproces heet sound design en kan een paar dagen tot een paar weken duren, afhankelijk van de complexiteit van de scène. Zodra het geluidsontwerp voor je film klaar is, kun je de film animeren. Het animeren van de film wordt ook wel lay-out genoemd. Het is een proces waarbij het script en het verhaal worden omgezet in een 2D formaat. De volgende stap is de kleurcorrectie van de film. Kleurcorrectie is het proces waarbij de audio en video met elkaar in overeenstemming worden gebracht.

De film opnemen

Als het verhaal ontwikkeld is, is de volgende stap het opnemen van de film. Dit omvat het verzamelen van de cast en de crew, het plannen en het opnemen van het script. De cast neemt hun tekst op met hun natuurlijke stem. Dit heet ADR (augmented dialogue recording). Daarna filmt uw crew de eigenlijke opname met behulp van een groen scherm. De crew voegt dan een blauw scherm toe achter het groene scherm om de illusie van diepte te geven. Als de scène vereist dat een personage voor de camera loopt, wordt een motion capture podium gebruikt. Als een scène een speciaal effect vereist, zoals een CG-personage, dan wordt een 3D-studio gebruikt. Hier wordt het geld en de tijd aan besteed. De besparingen komen bij het monteren van de film, omdat je nu de ruwe beelden hebt om rond de speciale effecten te snijden. Het montageproces zorgt ervoor dat de film van de ene scène in de andere overgaat. Dit heet timing en omvat het toevoegen van muziek of geluidseffecten aan de scène.

Het montageproces

Nu het script en de opnames klaar zijn, is het tijd om de film in elkaar te zetten. Dit proces heet het montageproces. De eerste stap in het montageproces is het overzetten van de film naar een digitaal formaat. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het soort film dat u maakt. De andere stap in het montageproces is het toevoegen van visuele effecten (VFX). Visuele effecten zijn elk soort effect in de film dat niet de acteurs zijn die hun tekst uitvoeren. Dit kunnen dingen zijn als een CG-personage, een CG-huis dat omvalt, een muziekvideo, of iets anders in uw film dat niet de acteurs zelf zijn. De visuele effecten worden gedaan in een VFX-huis en vervolgens toegevoegd aan de film. De laatste stap in het montageproces is het toevoegen van het geluid van de film. Als de film klaar is, wordt hij naar een laatste QC-fase (kwaliteitscontrole) gestuurd. Deze controleert zaken als witbalans, zwartniveau, kleurcorrectie en audiosynchronisatie. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de film van de hoogst mogelijke kwaliteit is.